PeaceMaker Kurogane

Com que ja he acabat el treball final de master m'he decidit a descansar un poc i veure'm un anime que feia temps que tenia apuntat al llistat de possibles.

Tenim certa predilecció pels animes de samurais, sobretot si estan ambientats en l'era del bakumatsu i tenim rebels i els Shinsengumi en una batalla eterna. Just per aquest motiu m'ha pegat per veure'm PeaceMaker Kurogane. 

Argument.

PeaceMaker Kurogane és un anime samurai de 26 capítols que té com a protagonista a l'Ichimura Tetsunosuke-kun, un noi de 15 anys més aviat baixet que somnia en unir-se als guerres del Shinsengumi amb el seu germà per venjar la mort del seu pare. Però el Tetsu només pot aconseguir ser el criat del Vice-Capità dimoni, Hijikata-san.

El petit Tetsu va creixent dins l'ambient del Shinsengumi i va superant els fantasmes del seu passat, que no són pocs. És un anime interessant perquè una altra vegada posa sobre la pantalla la llegenda dels Shinsengumi, posant al Capità de la Primera Divisió, el Souji Okita com a co-protagonista. 
Bàsicament, a PeaceMaker Kurogane podem veure com el Tetsu va creixent com a guerrer fins a arribar al clímax de la història que, si ja heu vist altres animes inspirats en aquesta facció favorable al Shogunat sabreu que em refereixo a  Ikeda-ya.

Pros and cons

Punts a favor
  •  Una altra història sobre els Shinsengumi! L'anime es pren moltes llicències artístiques però, tot plegat, torna a ser una història de samurais de les que mai em canso. Els personatges històrics estan ben adaptat i es conserva els seus caràcters originals (tot i que no em quadra molt el Hajime Saito veient fantasmes, però suposo que és una llicència que podem permetre)
  • Una fantàstica banda sonora amb ritmes molt vius i energètics
  • Dramatisme. Si ho comparo amb altres animes del gènere com Rurouni Kenshin, per exemple, a PeaceMaker Kurogane la càrrega dramàtica és molt superior. Tot plegat, el concepte de la mort es presenta des d'una manera més adulta i, també, aprofundeix en com aquesta mort afecta de diferents maneres a personatges psicològicament molt diferents. Des del meu punt de vista, això dóna a aquest anime un bon punt a favor i el fa més realista (si us agrada pensar en la psicologia dels personatges) 
 Punts en contra
  • PeaceMaker Kurogane és un anime del 2003, però l'animació deixa molt a desitjar. Realment, quan me l'estava mirant em recordava molt a l'estètica de Rurouni Kenshin que és de l'any 1996. No és un anime massa antic, però quan te'l mires tens la sensació que té més anys dels que realment té. A més, la història avança de manera molt lenta i a vegades tens la sensació que et mires uns quants capítols i no ha passat res.
  • Si no t'agrada sofrir personatges que criden i munten numerets oblida't d'aquest anime. El protagonista és el típic nen malsofrit i cridaner que et posa nerviós.
Veredicte

7/10


En general és un bon anime. Lent però bo amb una història interessant de revenja, amistat i amor. La història és força completa tot i algunes llacunes que es deixen a mitges, però et pot servir si el que estàs cercant és un anime sobre els Shinsengumi o el bakumatsu sense ser massa exigent.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada