Fushigi Yugi

Com ja sabreu sóc una gran admiradora dels animes que ja tenen bastants anys i sovint els prefereixo als animes més moderns. Per tant, avui us porto un dels animes de la meva infantesa, Fushigi Yugi, el joc misteriós.

Per veure Fushigi Yugi en català visita: http://forum3.animelliure.net/viewtopic.php?t=15442
Argument

La Miaka Yuki és una noia de 15 anys golafre i bleda que es prepara pels exàmens d'ingrés a l'Institut. La protagonista, sense ser massa intel·ligent, està intentant entrar a un institut d'elit per fer feliç la seva mare, esforçant-s'hi molt cada dia per pujar les seves notes. Un dia la Miaka va amb la seva millor amiga, la Yui Hongo a la biblioteca nacional on la noia és sorpresa per un enorme fènix vermell que la guia fins a una sala plena de llibres prohibits, d'entre ells "Els Quatre Déus del Cel i la Terra". 

La Miaka i la Yui entren a un món misteriós guiades pel fènix, apareixent als suburbis d'una gran ciutat on són atacades per uns traficants d'esclaus i salvades miraculosament per un noi amb el caràcter de "dimoni" al front. Ambdues tornen al món real, però la Miaka no pot deixar de pensar en el noi. 

A causa d'una brega amb la seva mare, la Miaka torna a la biblioteca per entrar de nou al llibre. Allà es torna a trobar amb el noi del caràcter de dimoni i amb l'emperador de l'Imperi qui li explica que ha arribat a aquell món per convertir-se en la Sacerdotessa de Suzaku i que si aconsegueix reunir les set estrelles de Suzaku -persones amb un caràcter escrit al cos- podrà fer realitat tots els seus desitjos, fent que aprovar l'examen fos possible.

Però la Miaka no és l'única elegida pels Déus per convertir-se en sacerdotessa. El país enemic de Kuto, protegits per Seiryu el déu de la guerra, tria com a sacerdotessa a la Yui, fent que aquestes dues amigues s'enfrontin per aconseguir el mateix abans que l'altra, convertint-se en enemigues

Opinió personal.

És un anime que em porta molts bons records de quan amb les meves amigues a l'Institut esperàvem ansiosament cada dia per veure el capítol al 3XL. Fushigi Yugi, tot i que és un anime que m'agrada molt, sóc conscient que té coses bones i també moltes dolentes, així que passaré amb l'anàlisi: 

Punts a favor
  • L'argument és bastant original i l'aventura que se'ns presenta no us deixarà indiferent. 
  • La gran quantitat de personatges és el que li dóna més gràcia a l'anime, bàsicament perquè tots ells estan molt ben definits i tenen un passat que se'ns va explicant a mesura que avança la història. Tots tenen un paper predefinit, però això no els fa menys autèntics. Els guardians de Suzaku són molt carismàtics, tenint tots el seu encant: el narcicisme de l'emperador, les ocurrències del Nuriko, la bogeria del Tasuki i també personatges seriosos amb passats tristos com el Chichiri o el Mitsukake. 
  • D'altra banda, els guardians de Seiryu estan un poc més desdibuixats, però també tenent el seu encant: el manipulador ressentit del Nakago (bé, aquest justament no), l'amor de la Soi i el Suboshi, la bondat de l'Amiboshi, el fantàstic Tomo...  
  • Una banda sonora molt treballada i acurada, d'aquestes que per molt de temps que hagi passat se't queden a la ment i no pots evitar somriure quan la recordes.
  • Molt, molt d'humor. Si en una cosa és experta la Yuu Watase és en presentar-nos situacions còmiques que ens faran somriure vulguem o no vulguem. 
  • Per a mi seria un inconvenient, però si sou molt romàntiques i busqueu un shojo amb una història d'amor impossible i desesperat Fushigi Yugi és el vostre anime. 
  • El disseny dels personatges és una obra mestra
Punts en contra
  • La Miaka és el major punt en contra perquè la pobra no pot ser més imbècil. Crec que és la protagonista femenina que menys m'agrada. Sovint em feia perdre els nervis amb la seva actitud de nena consentida i malcriada. La Yui tampoc es queda pas enrere: és molt egoista, volent venjar-se de la Miaka prenent-li el Tamahome, de qui s'enamora perdudament només en veure'l. A més, que no suporto les persones amb tan poca personalitat que es deixen manipular pels altres, en aquest cas pel Nakago. 
  • La història té dues parts ben clares i quan acaba la segona baixa moltíssim, Però val molt, moltíssim la pena veure-la només per la primera temporada, des de l'inici fins el primer intent d'invocació de Suzaku. Després decau molt i arriben els moments tristos, però tot i així val la pena seguir-la. 

Veredicte

9/10


Reconec que com que és un anime de la meva infància li he inflat bastant la nota, però tot i així recomano molt que li doneu una oportunitat. 
  

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada