Mirai Nikki

Avui tinc ganes de parlar-vos d'un anime que, tot i que és modern, ja és tot un clàssic. I és que tots els que esteu ficats dins aquest món segurament ja coneixereu la Yuno, la yandere més coneguda del món, amb la seva habilitat per matar i la seva obsessió malaltissa pel Yuki. Així doncs, avui us parlaré un poc de Mirai Nikki -diari del futur- i veurem els pros i els contres que presenta:

Argument

Mirai Nikki ens presenta l'Amano Yukiteru, un noi tímid i reservat que es passa la major part del temps escrivint en el seu diari al telèfon mòbil. 

Però el Yuki no és l'únic que té aquest costum i, un dia el Yuki és cridat pel Déu del temps i de l'espai, Deus ex Machina que li proposa a ell i onze persones més un joc de supervivència per convertir-se en el pròxim Déu del temps.
 
El joc és molt simple: només un dels dotze en pot quedar viu i tots tindran l'ajuda dels seus diaris del futur per trobar els altres. Cada diari del futur té un poder específic i el del Yuki és el poder de l'observació. Així, el joc comença i l'indefens Yuki tindrà l'inestimable ajuda de l'obsessiva Yuno Gasai per salvar-lo del perill i evitar el seu Dead End

Opinió personal

Punts a favor
  • L'argument no em va desagradar i la idea dels diaris del futur és innovadora i original. A més, se'ns presenta tot l'argument amb un aura de misteri i incògnita: no sabem qui són els altres personatges que tenen un diari i hi ha la tensió constant perquè no saps quan els altres poden aparèixer i provar de matar l'indefens protagonista. De la mateixa manera, al voltant del personatge de la Yuno també de cada vegada hi ha més i més misteris, cosa que afegeix tensió a la trama. 
  • Els personatges estan més o menys ben definits. N'hi ha de molt dolents, com el Yuki, que tot i ser el protagonista és incapaç de fer res. D'altra banda però en tenim de genials, especialment la meva preferida, l'Uryu Minene. 
  • M'agraden força els elements fantàstics que ens presenta l'anime: els déus, els poders psíquics, viatges al temps, els diaris del futur, etc. De la mateixa manera, destacar que em crida força l'atenció que es conjugi gore, mort i amor/obsessió i els temes psicològics. Així, al costat de les destrals plenes de sang tenim una Yuno innocent que somnia en vestir-se de novia i, especialment, l'Uryu i el seu romanç amb el seu captor.
  • Em va agradar que el final no és predictible i té un gir inesperat que no se m'hauria ocorregut
    de cap manera. Però, tot i així, també s'ha de dir que per la meitat de l'anime el ritme decau i fins que no arriba al final costa reenganxar-se.

Punts en contra
  • El protagonista ploraner i inútil. Simplement, el Yuki és odiós. 
  • Per ventura el que menys m'agrada és la bogeria desmesurada que ha suscitat després i que s'hagi elevat aquest anime a una categoria que no li pertoca.
Veredicte

7/10

Bon argument, bons personatges, molta acció i intriga, però un protagonista que es mereix l'odi que se li professa.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada