Chobits

La setmana passada vaig començar l'anime de Chobits. Havia llegit que era un bon shojo i, a més, quan anava a l'Institut una companya de la coral em va deixar els quatre primers toms.

Sempre havia tingut curiositat per saber com s'acabava, així que m'he decidit a posar fi a aquesta curiositat. A continuació la meva ressenya d'aquest famós anime de les CLAMP de 26 episodis.

Argument

El Hideki Motosuwa és un ronin, un noi que ha fallat en els exàmens d'ingrés a la Universitat i decideix anar a Tokyo per continuar estudiant de valent. Una vegada a la capital se n'adona que els "Persocons" (ordinadors amb cossos humans. El nom deriva dels mots persona i pasokon, ordinador en japonès) són molt comuns i tothom en té un.

Els persokons són fantàstics perquè estan programats per ajudar-te en les teves tasques, ja siguin fàcils o molt complicades. Però són màquines cares i el nostre protagonista no pot pagar-se una. El Hideki però, és una noi amb sort i tornant de la feina cap al seu apartament es troba una preciosa persokon a les escombreries.

Quan el Hideki l'encén, aquesta misteriosa persokon tan sols por dir "Chi", mot que després derivarà en el seu nom. El Hideki ha d'ensenyar a fer coses elementals a la Chi: des d'anar a comprar, a fer net o fins i tot a fer feina. Però la Chi no és una persocon normal... Quins misteris amagarà al seu interior?


Opinió personal

Punts a favor
  • Si esteu estudiant japonès, Chobits és un anime que us pot anar bé. Es repeteixen les paraules molt sovint ja que el protagonista ha d'ensenyar coses bàsiques a la Chi. A mi em va anar molt bé per aprendre la combinació de "Itekimasu-Iterashai" i "Tadaima-Okaeri".
  • És un anime entretingut si no vols acció. El plantejament futurista d'un món amb robots que semblen humans, on els sentiments es confonen i on la moral imperant prohibeix les relacions entre robots i humans és típic, però no deixa de ser original.

Punts en contra
  • No passa res. És un anime amb capítols autoconclussius on mai passa res rellevant. Tenim episodis on la Chi va a comprar-se unes calces, on la Chi cuina, fa net o va a fer feina. L'argument no va més enllà i els episodis són molt, molt lents. S'abusa molt del silenci i de la seqüència de plans repetitius.
  • Quan dic que res passa és que no té lloc cap tipus d'esdeveniment emocionant fins el capítol 20/26. El final s'acosta precipitadament i, en general, això fa de Chobits un anime realment avorrit.
  • L'opening és horrible.
  • És el mateix esquema de les històries de les CLAMP. Si has vist altres animacions dels seus mangas no cal que et miris Chobits perquè retoma els mateixos temes altra vegada. EL marc futurista amb els robots que s'assemblen a persones és força atractiu però el transfons i els plantejaments són els mateixos. Tenim altra vegada relacions impossibles com l'alumne i el professor o el pare i la filla. 
  • Final precipitat i un tant estrany. Personalment el darrer episodi em va semblar una broma: es passen tot l'episodi exposant-te un final alternatiu al que tots ens havíem imaginat per, al final als darrers minuts, canviar-te tot el que havia passat i plantejar-te un altre final.  
Veredicte

4/10

 Em feia moltes ganes mirar-me aquest anime però no m'ha agradat. En si el plantejament no està malament, però és avorrit i no hi passa res. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada