Hakuouki Shinsengumi Kitan

Sense cap dubte, el meu gènere preferit és el samurai. M'encanta l'ambientació que desprenen aquest tipus d'animes: la roba tradicional, el comportament recte basat en el bushido, l'honor, l'espasa...
Així que avui us presentaré un anime que em vaig veure fa temps però que tot i així el veuria totes els vegades que fes falta. Encara que cridi l'atenció, es tracta d'un shojo titulat Hakuouki Shinsengumi Kitan, un anime d'ambientació samurai amb 12 capítols.


Argument

La Chizuru Yukimura és una noia tímida i callada que viatja fins a Edo per cercar al seu pare desaparegut. La Chizuru va tota sola pel vespre pels carrers d'Edo quan, de sobte, és atacada per misteriosos monstres assedegats de sang. La noia és salvada pel Vice-Capità dels llops de Mibu, també anomenats Shinsengumi. el Toshizo Hijikata, qui ordena que la portin als quarters.

Allà, la Chizuru és interrogada i el Hijikata descobreix que es tracta d'una dona. Quan la Chizuru li explica per què ha anat a Edo, els guerrers li permeten quedar-se amb ells i cercar el seu pare. Però la protagonista no ho tindrà pas fàcil per trobar-los i, mentre resideix als quarters, es va fent amiga de tots els guerres del Shinsengumi com el Souji Okita, Hajime Saito, Todo Heisuke, Sanosuke Harada, etc...
A més, el Shinsengumi guarda un terrible secret: els Raretsu o humans alterats fruit d'experiments que es converteixen en monstres quan el sol cau. D'entre ells hi haurà el Sannan-san, home molt influent al Shinsengumi que col·laborà en la investigació. Aquests monstres són similars als dimonis, però estan incomplets. Aquests experiments causen un gran malestar als dimonis de veritat liderats pel Kazama Chikage qui apareix per endur-se la Chizuru tot desafiant el Shinsengumi.

Opinió personal

Punts a favor
  • Ambientació japonesa! L'anime torna al Bakumatsu, un període històrica del Japó que s'ha fet famòs gràcies a grans animes com Rurouni Kenshin (tot i que hauria d'objectar que el Kenshin era, de fet, l'enemic dels Shinsengumi. Recordem la seva eterna rivalitat amb el Saito Hajime, a qui també trobem a aquest anime, però més estilitzat).
  • És  gènere samurai però a la vegada és un shojo per tant, el personatge principal és una noia. Una noia que no fa massa... Ho poso com a punt a favor perquè realment em penso que la Chizuru no és més que el nexe d'unió entre tots els guerrers. Gràcies a ella els anem coneixent i és la Chizuru qui ens mostra les relacions que mantenen entre ells, convertint d'aquesta manera als Shinsengumi en els autèntics protagonistes.  
  • El disseny dels personatges és, simplement, perfecte. I per una vegada non m'estic referint al fet que tots els personatges masculins són molt atractius, sinó que faig més bé referència al disseny i l'adaptació històrica. Com ja sabreu, els Shinsengumi existiren de debò i tots ells tenien personalitats i habilitats diferents que han estat ben reflectides, alguns amb més fidelitat que d'altres a Hakuouki Shinsensumi Kitan. Així, tenim el Vice-Capità dimoni, el sàdic i malaltís Okita, el taciturn Saito... Tindria a dir que les seves personalitats també es podrien considerar "clichés" però que, en part, gràcies a això, també són capaços de diferenciar-los, d'identificar-los i de relacionar-los amb altres animes.
  • Fantàstiques batalles. Tot i ser un shojo hi ha sang a dojo i moltes escenes d'acció ben estructurades i amb una qualitat molt destacable de l'animació.
  • Criatures fantàstiques: no sol ser massa usual veure a aquests guerrers mesclats amb experiments, raretsu i dimonis. Al principi es fa un poc estrany però em va acabar agradant perquè no és més que una nota del folklore japonès.
  • L'opening, tot i ser un poc nyonyo, és força bo i la banda sonora està molt currada.
Punts en contra
  • Estil Bishonen i Harem (una sola noia i tot de nois molt atractius). Des del meu punt de vista això no és pas un inconvenient... Però bé, suposo que per als nois que cerquen un anime de samurais no els deu agradar massa. Cal recordar que, tot i no semblar-ho, Hakuouki és un shojo.        
  • Referències històriques: Hakuouki es fa servir constantment de referències històriques que els occidentals desconeixem completament però que ben segur que deuen ser molt fàcils d'identificar pels japonesos. Sovint a mi m'ha desorientat i he hagut d'aturar i posar-me a cercar de què estaven parlant els personatges.  
Veredicte

9/10

En definitiva és un bon anime amb bons moments, acció i personatges.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada