Steins;Gate

L'univers té un principi, però no té fi. Infinit. Les estrelles també tenen el seu propi inici però el seu poder resideix en l'autodestrucció. Finit. Aquells que posseïxen saviesa són els més ximples. La història ens ho ha fet veure. Podríem dir que aquesta és la darrera advertència de Déu a aquells que es resisteixen.
Fitxa tècnica

Títol original: シュタインズ・ゲート Shutainzu Geto.
Autor: Chiyomaru Shikura
Gènere: Ciència ficció, suspens, sobrenatural i psicològic.
Capítols: 24
Any: 2011


Argument

Steins;Gate ens narra la història de l'Okabe Rintaro o també conegut pel pseudònim de Hououin Kyoma, un home que s'autoproclama com a "científic boig" i que juntament amb la dolça Mayuri Shiina i el Daru crea un laboratori d'invents futuristes.

Una tarda l'Okabe acompanyat per la Mayuri, la seva amiga de la infància, van al barri d'Akihabara, on es troba el seu laboratori a una conferència sobre les màquines del temps i allà la Makise Kurisu és apunyalada. 

Aleshores té lloc tota una sèrie d'esdeveniments que canvien i alteren el curs normal de les línies del temps. La Kurisu viu i ajuda a l'Okabe amb el seu nou aparell: "el telèfon-microones" gràcies al qual poden enviar mails al passat i, així, canviar-lo.

Els diferents amics de l'Okabe enviaran e-mails al passat alterant tot el món conegut. L'Okabe, gràcies al seu Reading Steiner és l'únic que pot recordar els canvis que han tingut lloc després de modificar el passat i per tant, és també l'únic que pot prevenir la tragèdia que s'acosta. 

Opinió personal

Se'm fa molt difícil parlar d'Steins;Gate. És, en definitiva, un anime que has de veure per tu mateix, però intentaré fer-vos cinc cèntims. 

És una peça mestra que us enganxarà des del primer moment. El meu consell és que, en el cas que trobeu que l'argument no és prou interessant, li doneu una oportunitat fins el capítol 12. D'altra banda, els personatges que s'emmarquen en aquest anime són simplement fantàstics tots i cadascun d'ells i tots tenen un paper a desenvolupar a la història.

Des del propi científic boig, l'Okabe que parla tot sol i viu amb el cap ple de paranoies sobre una agència que el controla, passant per la Mayuri que sempre fa costat a tothom, la noia geni pervertida de la Kurisu, el super hacker Daru, la Feyris, la Ruka, la Suzuha i la Moeka. Personalment li vaig agafar molt d'afecte a la Mayuri. 

És un anime de doble cara: molt divertit però també molt dramàtic alhora. El dramatisme conjuga perfectament a plans paral·lels amb la comicitat i ambdós 

De fet, l'argument és ben senzill i no és pas original ja que tots hem vist pel·lícules i llegit llibres sobre els viatges en el temps, però Steins;Gate en modernitza el concepte i en fa un anime fresc, ben estructurat i molt ben construït tot i els seus precedents. D'altra banda, és un anime molt modern i l'animació és, simplement, fantàstica i els colors exquisits.

No puc deixar de lloar, com no podria ser d'altra manera, el tema d'opertura: Hacking to the Gate. Impecable, amb molt bona animació i lletra perfecta amb l'anime, i per una vegada, sense cap spoiler ni un. No puc deixar de destacar la banda sonora, increïblement ben aconseguida.

A més, s'ha de dir que els seiyus han fet una gran feina i que les veus no podien ser més perfectes i naturals pels personatges. No debades, qui posa veu al protagonista no és un altre que el conegut Mamoru Miyano.

Sense cap manera de dubte, ni us decebrà ni us deixarà indiferents.

Veredicte

9/10


Una peça mestra de l'anime. La recomano moltíssim!

El. Psy. Congroo.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada