Basilisk: Kouga Ninpou Chou.

Hi havia dos clans que s'odiaven entre si. Els cossos es desfeien als camps i les ànimes vagaven per la terra. El destí ha estat tallat per una espasa. El veritable motiu havia desaparegut sense deixar rastre a les tenebres. Allà on hi trobeu amor, hi haurà mort.

Fitxa tècnica

Títol original: Basilisk Kōga Ninpō Chō バジリスク 甲賀忍法帖
Autor: Masaki Segawa
Gènere: Ninja, romanç, acció i drama
Capítols: 24
Any: 2005
Opening: Kouga Ninpou Chou per Onmyouza
Ending: Hime Murasaki i Wild Eyes per Nana Mizuki 

Argument

Des de fa quatre-cents anys, els clans ninja de Kouga i Iga han estat enfrontats a mort. El seu odi es remunta tan lluny en el temps que ningú en recorda el motiu.

El ressentiment que s'acumula entre els membres dels clans cap a l'altre no té límits al mig d'aquest mar d'odi i sang. Emperò, existeix un tractat de pau entre les dues aldees ninja, situació que afavoreix l'enamorament dels dos hereus: la tendra Oboro dels Iga i el Gennosuke dels Kouga.

El matrimoni entre els dos enamorats està molt proper just quan el tractat de pau queda anul·lat i la guerra esclata, esperada amb ànsia durant tants d'anys per venjança. Deu ninjas de cada clan (vint en total) s'hauran d'assassinar els uns als altres per aconseguir la victòria. Una altra vegada la sang dels Kouga i dels Iga s'haurà de derramar. Només en podrà quedar un de viu.

Opinió personal

Es tracta d'un anime d'estil clàssic, d'aquests que l'animació deixa bastant a desitjar però on l'argument i els personatges cobren força i suporten tot el pes de la història.

Sense efectes visuals ni sonors, només amb una bona història i amb tragèdies humanes. Per tant, amb aquestes característiques ja haureu deduït que... m'ha encantat.


Punts a favor
  • El punt més fort és l'ambientació. Una història de ninjas, (bastant foscos, fins i tot arribant a ser desagradables) assassins especialitzats en la mort enfrontats en una guerra sense treva amb l'únic objectiu d'exterminar-se els uns als altres. És simple, però darrere de cada un d'aquests ninjas hi ha una història, uns poders i uns sentiments: la història d'amor de dos joves aliens al conflicte que es tornen a veure engolits en l'espiral d'odi. 
  • Diversitat de temes. Tenim el conflicte i la guerra com a tema principal, però a Basilisk també hi ha una història d'amor. De fet, hi ha una història d'amor per cada dona que apareix a l'anime. No només amor, també hi ha venjança per aquells morts en mans del clan enemic.
  • Personatges i poders. Des dels Iga fins el Kouga els personatges, en general, tenen un disseny força treballat. Podríem dir en contra que totes les dones s'assemblen massa (excepte l'Okoi) i que els homes sembla que fan una competició per veure qui és més lleig. Però si parlem de donar-li realisme a Basilisk, prefereixo aquests ninjas lletjos plens de ferides i rapinyades que no d'altres d'animes més famosos que són molt estètics. 
 
Quant als poders, la majoria m'han semblat molt originals. Hi ha els típics com el d'adoptar la forma física d'un altre, fondre's amb les parets i tornar-se invisible o fer servir els cabells com a arma, però la veritat és que majoritàriament m'he sorprès per a bé: poders com el del Jingoro, l'Akeginu, el Koshiro o la Kagero. Tot això ha fet que gaudís molt de les lluites, encara que reconec que al final ja era fàcil emparellar les lluites i predir-ne el vencedor. Ah, i he de reconèixer que el Tenzen, tot i ser bastant cabró, m'ha agradat.

  • L'opening. Sé que sempre m'agraden els openings però el de Basilisk és brutal. I sí, és possible que sigui per la flauta cosa que, en part, m'agrada pel toc tradicional que li confereix i, a més, la importància que la música d'aquesta flauta també té pels mateixos protagonistes. I podem afegir-hi l'ending Wild Eyes al llistat: amb una animació i una seqüència d'imatges molt senzilla però absolutament perfecta. 
  • Un dels finals més emotius que he vist mai. 

Punts en contra 
  • Per a mi no és un inconvenient, de fet, prefereixo aquests animes antics estèticament no massa aconseguits, però suposo que hi haurà a algú a qui no li agradaran les imatges fosques i els efectes visuals que brillen per l'absència. De fet, l'anime no és pas tan antic, estem parlant del 2005. Relativament és un anime modern, però l'animació deixa molt a desitjar. Moltíssim. Però bé, proposaria que això no fos un inconvenient a l'hora de veure-la. 
  • Pel meu gust hi ha massa fanservice i despullaments gratuïts.
Veredicte

 9/10


No sé si és perquè l'he vist amb els amics i m'ho he passat molt bé amb ells o si perquè ja de per si aquest tipus d'històries m'agraden, però em tornaria a veure Basilisk sense dubtar-ho. 

En general m'ha agradat molt i crec que és un anime molt ben treballat i aconseguit. Si hagués de triar entre els ninjas de Basilisk o els de Naruto, sense cap dubte em quedava amb els Iga i els Kouga. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada