Hakuouki Sekkaroku

Informació general


Títol original: Hakuouki Sekkaroku, 薄桜鬼 碧血録
Gènere: Samurai, Shojo, acció, romàntic
Estudi: Studio DEEN, Idea Factory 
Preqüela: Hakuouki Shinsengumi Kitan
Seqüela: Hakuouki Hekketsuroku i
Hakuouki Reimeiroku.
Capítols: 6




Argument

Hakuouki Sekkaroku és un conjunt de sis OVAS que podríem inserir cronològicament després de l'arribada de la Chizuru a Edo i abans de la segona temporada de l'anime, Hakuouki Hekketsuroku

Aquests OVAS ens narren informació que apareixia als videojocs originals però que no es va poder incloure als animes. Així, cadascun d'aquests episodis narren els mateixos fets: un sol dia a la vida dels Shinsengumi, però des de sis punts de vista corresponents a cinc guerrers diferents i a un dimoni. 

El primer capítol està dedicat al Capità de la Primera Divisió, el Souji Okita, mentre que el segon capítol es centra en el Capità de la Tercera, el Saito Hajime. D'altra banda, el tercer capítol estarà enfocat en el Harada-san, el quart en el Heisuke a més de l'obligatori pel Hijitaka. Finalment, el darrer episodi ens posarà en la pell del dimoni Kazama



Opinió personal

Aquest OVA té com a finalitat posar en el centre els autèntics protagonistes de l'anime: els guerrers del Shinsengumi, dedicant als més importants un capítol de l'OVA per exposar-nos els seus ideals, propòsits, idees i lleialtats.

Tot i això, també cal reconèixer que és una OVA orientada a fer contents als fans després de la massacre de Hakuouki Hekketsoroku, en altres paraules: fanservice. Des del moment que tenim la Chizuru vestida de Maiko i tota una guarda d'homes atractius vigilant-la l'argument que tenia l'OVA decau tot i que en conjunt se salva. 

Si ho analitzem episodi per episodi, el que més em va agradar va ser el primer, el capítol de l'Okita, que vaig trobar més centrat realment en el personatge, en els seus problemes i lleialtats que no en córrer-li darrere a la Chizuru. És un capítol força interessant ja que es demostra la lleialtat i estima que l'Okita professa pel seu tutor. 

El segon capítol, dedicat al Saito Hajime no és més que continuar amb el cliché que impera damunt d'aquest personatge tan taciturn, al qual fan "declarar-se" sense tenir gens d'èxit. No em va acabar d'encaixar massa aquest comportament al Saito i el capítol va quedar molt forçat.

El tercer, dedicat al Harada tampoc té res d'especial, tot i que també he de confessar que aquest personatge mai m'ha dit res. El quart està dedicat al guerrer més petit, el Heisuke Todo i és bastant divertit. Sense tenir res interessant és un capítol que com a mínim et fa riure.

El capítol que em va agradar menys va ser el cinquè, dedicat al Hijikata on es deforma completament la imatge que tenia del Vice-Comandant dimoni.

En aquest capítol podrem veure al Hijikata fugint amb una Maiko del barri vermell (que no és altra que la Chizuru) i proclamant davant la multitud que se l'enduu amb ell i que si algú té cap problema que vagi a cercar-lo al quarter dels Shinsengumi. No és el comportament que ens esperaríem d'algú com el Hijikata que pot arribar a ser molt cruel i sense compassió, "tacant" el nom dels Shinsengumi per una noia. 

Finalment, el capítol dedicat al Kazama tampoc em va acabar de convèncer. Simplement vaig trobar que era una altra vegada el mateix i una altra vegada un home bishonen corrent darrere de la Chizuru.

En general, un OVA sense massa argument, però entretingut. Remarcar el capítol dedicat a l'Okita, i encara que he de reconèixer que tot i que el guió poc treballat, m'ho vaig passar d'allò més bé mirant aquest anime que, en certa manera, acaba d'arrodonir la sèrie. Una curiositat interessant i que em va agradar molt és que a cada episodi l'ending canvia, arribant a tenir 5 endings diferents amb imatges independents per a cada un d'ells:


Opening: Yume no Ukifune por Aika Yoshioka.
Ending 1: Mugen - a true love tale- por Maon Kurosaki.
Ending 2: Kazahana -The whisper of snow falling- por Maon Kurosaki.
Ending 3: Ran -The end of struggle- por Maon Kurosaki.
Ending 4: Hikari -I promise you- por Maon Kurosaki.
Ending 5: Shinjitsu -The light lasting- por Maon Kurosaki.
Ending 6: Hiyoku -Contract with You- por Maon Kurosaki.



Veredicte

8/10


Tot i no tenir massa argument i ser fanservice m'ho vaig passar molt bé mirant-la i acaba d'arrodonir els tres animes que complementa.

És molt interessant que a cada episodi s'enfoqui un personatge diferent, destacant els personatges principals de l'anime i veure com actuen tots ells en la mateixa situació.

També és interessant veure com els capítols es van complementant els uns amb els altres i el que no entenies al primer capítol ho acabes d'entendre al darrer.

En general uns OVAS molt entretinguts d'una de les millors sagues de samurais que he vist. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada