Hanasaku Iroha

Informació general
Títol original: Hanasaku Iroha 花咲くいろは
Autor: Eito Chida i Masahiro Ando
Estudi: P.A. Works
Gènere: Slice of life
Any: 2011
Capítols: 26


Argument

L'Ohana Matsumae és una noia de setze anys molt despistada que viu amb la seva mare, una dona entregada a la seva feina que desatén completament la seva filla. L'Ohana no sap què vol fer amb la seva vida ni cap on avançar quan, de sobte, la seva mare comença a viure amb un nòvio nou i envia la filla a viure amb l'àvia a Yunosagi, lluny de Tòquio. Però abans de partir cap allà, el Ko-chan, l'amic de tota la vida de l'Ohana li confessarà els seus sentiments cap a ella. 

Quan arriba a Yunosagi, l'Ohana coneix la seva àvia que regenta una posada tradicional de banys termals de l'era Taisho, el Kissuiso i l'obliga a fer feina com a cambrera a canvi de quedar-se a viure allà. A Kissuiso l'Ohana trobarà nous amics com la Mako i la Minchi i anirà creixent per decidir què vol ser a la vida, però mai acabarà d'oblidar la confessió del seu amic. 

Opinió personal

Punts a favor
  • Els personatges són l'ànima d'aquest anime. La majoria van evolucionant a mesura que avança la trama i van creixent com a persones, intentant superar-se dia a dia. Aquesta és la veritable màgia de Hanasaku Iroha, ja que l'argument es basa simplement en la vida de la posada, sent realment els personatges l'autèntic centre d'atenció. Tots els personatges són tractats i mostrats des de diferents perspectives, fent evident els seus canvis d'actitud i la nova manera d'enfrontar la vida que van adquirint. D'especial interès em varen semblar les històries de la Tomoe, la Nako, l'Okami-san o l'Enishi, especialment aquest darrer que deu ser el que fa un canvi més bèstia passant de ser una titella sense opinió ni valor a un home decidit que lluita incansablement per aconseguir el que vol.  
  • Diversitat temàtica: A part de la vida a la posada i la seva organització, aquest anime tracta temes molt diferents proposats per diversos personatges: l'autosuperació, l'amor, la recerca dels autèntics sentiments, els somnis a la vida, el mostrar-se un mateix com és, les relacions familiars, l'esforç i la dedicació al treball, el valor de viure cadascú el seu propi somni i lluitar per ell fins el final... Al cap i a la fi es tracta d'una història preciosa, entranyable plena de temes del nostre dia a dia.  
  • El final és prou digne sent un final tancat però amb possibilitats de retornar més endavant. Tot i que si he de ser sincera m'esperava un final més dramàtic i sentimental i, d'altra banda, també esperava que se li concedís més importància al desenllaç de la relació de l'Ohana i el Ko.

Punts en contra
  • A partir del capítol 15 sembla que l'anime deixa de tenir un rumb clar i es fa un poc pesat. Sobretot hi ha personatges que es tornen molt irritables i que, contràriament als altres, no evolucionen gens: la Yuina es queda estancada en la figura de la noia creguda que viu perquè els altres li diguin com és de meravellosa i la Minchi no canvia gens des del primer al darrer capítol. Quant a la Minchi em pensava que seria el típic personatge que és malcarat al principi però que a mesura que coneix la protagonista li agafa carinyo i canvia la seva actitud cap a ella. La Minchi sembla que ho fa, però després torna a ser com era al principi cridant "hobiron" tota l'estona com si no sabés dir res més. Molt irritable. 

Veredicte

6/10


Molt interessant, ple de màgia i de personatges inoblidables, amb moments molt emotius i una preciosa ambientació japonesa, però tot i així, cap al final un pèl pesada i repetitiva. De totes maneres, un anime molt interessant, diferent i entretingut per veure sense presses gaudint de la màgia de cada capítol.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada