Abenobashi Mahou Shotengai

Informació general
Titol original: Abenobashi Mahou Shotengai
El districte comercial màgic d'Abenobashi
Autor: Satoru Akahori (manga)
Estudi: Gainax
Gènere: Seinen. Comèdia/paròdia, supernatural, aventura.
Any: 2002
Capítols: 13

Argument

El Satoshi Imamiya, anomenat per tots Sashi, ha viscut sempre al districte comercial d'Abenobashi, creixent amb la seva amiga Arumi Asahina. 

La família de la noia té problemes per tirar endavant el negoci de menjar francès, així que decideixen partir cap a Hokkaido, significant la separació dels dos amics. Els dos amics investiguen sobre el districte comercial d'Abenobashi, descobrint que està flanquejat per estàtues dels quatre Déus. 

Quan decideixen anar a demanar a l'avi de l'Arumi, aquest pateix un terrible accident. La negació d'aquests fets farà que tingui lloc una distorsió en l'espai-temps i que els dos protagonistes viatgin per tot un seguit de mons paral·lels fins a trobar el camí a casa, vivint un munt d'aventures surrealistes i molt esbojarrades.
Opinió personal

Abenobashi Mahou Shotengai és un anime curt amb un argument monòton i on els capítols són completament autoconclussius, de manera que no cal veure l'anterior per continuar amb el fil argumental de l'anime. Si te'n perds un, no passa absolutament res ja que a cada capítol se'ns presenta un món completament diferent: des de dinosaures, parcs d'atraccions, robots espacials, onmyoji, guerres, escenaris de pel·lícules o videojocs.

La nota constant és l'humor i les situacions absurdes amb el màxim propòsit d'entrenir l'espectador i fer-li passar una bona estona. I és que aquest anime acompleix perfectament amb el seu objectiu i ens treu el somriure encara que no ho vulguem. Tot i així, a vegades se'ns presenta com un anime profund, especialment cap al final, on es plantegen temes com la mort, la maduresa, l'acceptació de la realitat o el fet de protegir els altres amb la mentida. 

D'altra banda, la banda sonora em va agradar bastant i per qui està composada? Evidentment, pel GRAN Shiro Sagisu! Tot això sense comptar amb l'opening, que tot i que té una bona cançó, l'animació és... absent. Simplement han fet un opening retallant escenes del primer capítol. Molt poc currat.

I amb això, un altre aspecte analitzable d'aquest anime i és, com ja hem dit abans, l'animació. Tot i que és evident el gran esforç creatiu que s'ha de tenir per fer capítols amb mons tan diversos, sovint l'animació cal reconèixer que deixava molt a desitjar, forçant a vegades unes caricatures sense masses miraments.

Un altre factor que m'ha desagradat ha estat l'excés de fanservice. No pel fet de ser personatges caricaturescs dóna llicencia per deixar les dones quasi despullades.  
Veredicte

6/10

En conclusió, Abenobashi Mahou Shotengai és un anime per passar una estona i riure sense cap més preocupació. Simplement això.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada