Darker Than Black: Kuro no Keiyakusha

Informació general

Títol original: Darker Than Black: Kuro no Keiyakusha. 黒の契約者-
(Dākā zan Burakku: Kuro no Keiyakusha)
Autor: Tensai Okamura
Estudi: BONES
Gènere: Seinen. Ciència Ficció, acció i drama.
Any: 2007
Capítols: 25

Argument

D'ençà que va aparèixer a Tòquio la Hell's Gate, un terreny buid al qual no es pot accedir ni explorar, el cel de la ciutat es va veure privat de les seves estrelles originals. Arran d'aquest fet apareixeren noves estrelles artificials que coincidien amb els contractistes, persones amb poders especials amb l'objectiu de matar.

Les agències fan servir els contractistes d'arreu del món per intentar descobrir els secrets que Hei, s'amaguen darrera la porta, perseguits de prop per les forces policials. Aquí trobem el protagonista, el un contractista del Sindicat que es fa passar per un estudiant xinès d'intercanvi anomenat Lee Shen Shun. La policia el coneix sota el nom de BK201, el Shinigami Negre.

  
Opinió personal.

La meva opinió personal sobre aquest anime serà breu i és que bàsicament, he anat perduda tot el temps. 

No sé què m'ha passat amb Darker Than Black però no m'he aconseguit enterar d'absolutament res. 

I és que des del principi entres directament al món de l'anime sense tan sols haver-te fet una petita introducció i tu has d'anar deduint tot solet què passa i perquè les coses són d'aquesta manera, quins propòsits té la gent, què és el sindicat... No sé si és que l'he vist pels vespres i estava espesa i cansada -que podria ser- però m'ha costat seguir l'argument i trobar-li el sentit a tot plegat. 

Tens un munt d'associacions -sindicats, policia, agències, grups mafiosos, l'fbi, policia estrangera, el grup de l'Amber...- i noms en clau per tot arreu, fent-lo en part molt policíac i molt atractiu però pel meu gust massa recarregat i sense deixar de definir clarament les diferències i objectius que hi ha entre un grup i un altre.

A part d'això, trobo que els altres personatges que no siguin el Hei han estat poc explotats. M'explicaré: per exemple la Yin és cert que té una saga de dos capítols sencers dedicats només a ella, però és un personatge que és molt interessant i al qual se li podria haver tret molt més profit. O l'Amber, que és l'antagonista principal i sabem molt poquet d'ella i el seu grup.

Llevat d'això, les sagues m'han agradat, generalment en parelles de capítols que explicaven uns fets i introduïen personatges nous. En general els capítols són molt entretinguts i el guió és molt bo, amb molta acció i intrigues constants. Bé, on no tenim intriga és en saber si la noia de la saga en qüestió s'enamorarà del protagonista, perquè ja sabem que aquest les pilla totes...

Amb tot el que he dit no vull dir que l'anime sigui dolent! Ni molt menys, ja que té punts molt bons, però si que s'ha de tenir en compte que no és un anime per tenir les coses clares i tot molt ben estructurat. 

Si no us importa massa no saber què està passant i només voleu veure bona acció i policies corrent amunt i avall, segurament Darker Than Black estigui fet per vosaltres.

Veredicte

4/10


Tant parlar de l'anime i tanta fama que té i a mi, personalment, m'ha decebut molt. Massa coses i molt poques -o cap- explicació.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada