Kare Kano -Kareshi Kanojo to Jijou-

Informació general



Títol original: Kareshi Kanojo to Jijou, comunament abreviat com Kare Kano
Ell i ella i les seves circumstàncies. 
Autor: Masami Tsuda
Basat en: Manga
Gènere: Josei. Romàntic, psicològic, slice of life. 
Estudi: Gainax, J.C. Staff.
Any: 1998
Capítols: 26



Argument

La Yukino Miyazawa és una noia perfecta: treu les millors notes, és bona als esports, tothom l'admira i té un caràcter amable i agradable. Però realment tot és façana, ja que la Yukino és molt vanitosa i s'esforça molt només perquè la gent l'admiri i li digui que és la millor. 

La nostra protagonista comença l'Institut disposada a ser la millor altra vegada i a destacar per sobre de tothom però es trobarà amb un poderós rival: el Soichiro Arima. L'Arima, com la Yukino, també és admirat per tothom i és molt popular, tant que la Yukino acaba per veure'l com un rival a qui derrotar. Però un dia la Yukino, per un descuid, deixa que l'Arima vegi com és ella en veritat.

Comença el malson per a la protagonista, extorsionada pel seu pitjor enemic fins que, finalment, s'acaben enamorant. Gràcies a l'Arima, la Yukino començarà a obrir-se als altres i a mostrar-se com és en realitat, fent nous amics i gaudint d'altres aficions que no sigui només estudiar per destacar sobre els altres. 

Opinió personal

Punts a favor
  • L'argument en si m'agrada moltíssim i és que Kare Kano no és el típic anime per a noies. De fet, és un anime molt madur, amb un fortíssim factor psicològic, amb un gran esforç per mostrar-nos l'interior, allò més ocult i fosc d'una persona. Això fa que tot i que els protagonistes siguin una parella, no és gens sentimental ni cursi, de fet, tracta una relació amorosa molt realista, amb els problemes que les parelles es poden trobar i amb un amor basat en la comprensió de l'altre, l'acceptació dels seus problemes i pors i el suport que ambdós personatges es donen mútuament per tirar cap endavant. 
  • Els personatges. La Yukino i l'Arima són els protagonistes i, per tant, són els més tractats psicològicament, permetent-nos veure la seva evolució com a personatges i com van deixant enrere les seves pors, enfrontant junts el seu futur. Però tot i així, Kare Kano té uns personatges secundaris que són genials. Parlo de la preciosa Tsubasa, una de les meves preferides. Com la vaig arribar a estimar! La seva història va ser de les que més em va commoure. D'altra banda, hi ha el genial Asaba, la Maho, la Sakura, l'Aya, la Rika, el Tonami i la família de la Yukino. Preciós el capítol on ens conten la història dels pares! 
  • Tot i que he llegit moltes queixes, reconec que a mi l'animació em va agradar moltíssim. Com ja us he dit, es tracta d'un Josei, un anime per a dones joves-adultes, amb molta psicologia i amb molt de pensament. Sovint hi trobem fragments amb moltes lletres i on predomina el monòleg interior dels protagonistes, però això fa que la història sigui única i profunda. 
  • Al costat de la profunditat psicològica que es dóna als personatges trobem molt, molt d'humor. És un anime amb el qual pots plorar i riure al segon següent, una autèntica meravella. 
  • La música és una passada! Sincerament, és una de les millors osts que he escoltat mai. Tot i que fa molt de temps que l'hagis vist, sempre te'n recordes de les cançons que marcaven les precioses escenes de Kare Kano. Nogensmenys, l'autor de la banda sonora és el Shiro Sagisu, autor d'altres animes de renom com Bleach.
Punts en contra

Per desgràcia l'anime no està acabat. He cercat informació i he pogut llegir que es va quedar al capítol 26 a causa de desavinences entre l'autora i l'estudi d'animació per com estaven tractant la història.

Kare Kano és un Josei  amb temes profunds i molta psicologia i, realment si mirem l'anime veiem que hi incorporen més humor del que l'autora volia, desvirtuant la profunditat de la història. Com que no s'arribà a un acord, es deixà l'anime sense cap final, simplement inacabat, una autèntica llàstima. Però no tot és dolent sempre poder... llegir el manga!

Veredicte

8/10

Una història d'amor i d'autosuperació digna de veure, d'enamorar-se de tots els personatges i deixar-se endur dins la ment dels protagonistes per patir amb ells els seus problemes i preocupacions.


2 comentaris :

  1. Vaig llegir fa molt de temps el manga després de veure l'anime i el cert és que em va costar força acabar-lo perquè al final se'm feia una mica pesat. Però en general està prou bé.
    Vagi tot bé!

    ResponElimina
  2. A mi també hi va haver un moment que se'm va fer pesadet, sobretot el lio amorós d'amor/odi del Tonami amb la noia esportista. Però com tu dius, en general està bastant bé, em va agradar força.

    Una abraçada ;D

    ResponElimina