FullMetal Alchemist Brotherhood

Avui us porto una ressenya molt interessant sobre un anime que m'acabo de remirar. I és que quan una història és tan bona i dóna per tant, tornar-t'ho a mirar realment és com si no ho haguessis vist abans i t'ho prenguessis de manera més calmada, sense presses per saber com acabarà.

Així que es podria dir que he gaudit moltíssim remirant Fullmetal Alchemist Brotherhood i escrivint aquesta ressenya! Segur que o ja l'heu vist o n'heu sentit a parlar!

Informació general

Títol original: Fullmetal Alchemist 
(鋼の錬金術師 , Hagane no Renkinjutsushi)
Autora: Hiromu Arakawa
Basat en: Manga, Fullmetal Alchemist
Gènere: Seinen. Acció, aventures, supernatural, psicològic, drama i romàntic.
Estudi: Bones
Any: 2009-2010
Capítols: 64

Argument

L'Edward i l'Alphonse Elric són dos germans alquimistes que cerquen la llegendària pedra filosofal, un objecte poderós que els permetrà recuperar els seus cossos. Nascuts al poble de Resembool del país d'Amestris, els dos germans van viure allà amb la seva mare Trisha Elric. El seu pare, Von Hohenheim, va marxar de casa per raons desconegudes i anys més tard, la Trisha va morir degut a una malaltia terminal, deixant els germans Elric sols. 

Després de la mort de la seva mare, l'Edward va decidir que la faria reviure fent ús de l'alquímia, gràcies a la tècnica de la transmutació humana, una art prohibida on s'intenta crear o modificar un humà ja que trenca amb l'intercanvi equivalent, principi bàsic de l'alquímia. No obstant això, l'intent els germans va fracassar i va comportar la pèrdua de la cama esquerra de l'Edward i el cos complert de l'Alphonse. 

En un esforç desesperat per salvar el seu germà, l'Edward va sacrificar el seu braç dret per fixar l'ànima de l'Alphonse en una armadura. Uns dies més tard, el Roy Mustang, l'alquimista del foc, visita els germans Elric i els proposa que l'Edward sigui un membre de l'exèrcit estatal d'Amestris a canvi d'obtenir més material de recerca per aconseguir trobar la manera de recuperar els seus cossos originals.

Així, l'Ed i l'Al comencen la seva aventura per recuperar els seus cossos originals, tot i que poc a poc s'aniran endinsant dins d'una trama que englobarà tota la milícia i el país d'Amestris i posarà en perill la vida dels seus habitants. 

Opinió personal

Per començar, abans de res comentar-vos que hi ha dos animes sobre el manga de Fullmetal Alchemist. El primer anime, amb el mateix títol que el manga, es va fer quan el manga encara estava on going i, per tant, el final es desmarca completament dels fets que l'autora ens presentava a la seva obra. 

Anys més tard, es va dur a terme un segon anime fidel al manga, Fullmetal Alchemist Hagane no Renkinjutsushi. A Estats Units es va posar de nom a aquest segon anime Fullmetal Alchemist Brotherhood, nom amb el qual se'l coneix popularment, tot i que també el podreu trobar amb el nom de Fullmetal Alchemist Shintetsu.

  • El que més m'ha cridat l'atenció d'aquest anime és l'organització de la trama i el guió treballat fins el més mínim detall, de manera que tots els fets que tenen lloc no són gens gratuïts. Totes les coses que passen tenen el seu perquè, totes les regles estan molt ben establertes i els detalls estan cuidadíssims. Tots els personatges tenen el seu paper per acomplir, i el tenen durant tot l'anime, no creant personatges innecessaris per abandonar-los després. A FullMetal Alchemist no hi ha ni el mes mínim error, ni incoherència, tot està molt ben lligat i molt ben pensat. 

  • Relacionat amb la trama, m'ha agradat molt el fet que no es duu a terme una sola acció ni tenim uns protagonistes absoluts. De fet, com ja he dit abans, tots els personatges són importants i tenen el seu paper a la història, afavorint que l'Ed i l'Al necessitin dels altres per aconseguir el seu objectiu. A Fullmetal Alchemist trobem uns personatges principals modestos i conscients de les seves limitacions i que confien en els altres. A això li hem de sumar que sempre tenim accions simultànies, amb personatges que mouen els seus fils de manera independent i que lluiten per les seves pròpies raons i justícia. 
  • Digne d'admirar també és com es desenvolupen les relacions entre els personatges. La fraternitat entre l'Edward i l'Alphonse està molt ben tractada, és molt humana i real. En general tots els sentiments són fluids, gens artificials i sincers: la compassió, el desànim, l'amistat, la confiança, l'odi, la rancúnia, la venjança i fins i tot l'amor, un sentiment molt oblidat als mangas per a nois, aquí està tractat de manera molt natural. 
  • Com ja he esmentat, la diversitat dels temes és molt important, especialment tractant sempre temes molt madurs com ara l'extermini del poble d'Ishval, el racisme i l'extermini, la venjança de l'Scar, la mort dels pares de la Winry, la solitud del Van Hohenheim, la desesperació dels germans Elric en trobar-se sols sense la mare, l'ambició de poder del Roy Mustang o el desig d'immortalitat del futur emperador de Xing, la impotència davant de no poder salvar les persones com la quimera Nina, la lleialtat absoluta de la Riza Hawkeye i els remordiments per la seva participació a l'extermini... Tot i això, l'humor és sempre present, creant escenes molt divertides, fent servir sovint com a recurs la caricatura.
  • Els personatges femenins estan molt ben tractats, especialment la Winry i la seva relació amb l'Ed, la Riza Hawkeye amb la seva lleialtat incondicional cap al Coronel Mustang, l'Izumi Curtis, la sensei indomable dels germans Elric i l'Olivier Amstrong, una dona de gel més forta, dura i decidida que qualsevol home. Suposo que el fet que l'autora sigui una dona ha influït en què el tractament cap a aquestes sigui més positiu.
  • La banda sonora és de les millors que he escoltat fins el moment! Espectacular la feina de l'Akira Senju pel que fa a la composició de l'ost, on cada track és una peça d'art en si tota sola. Els openings i endings també es mereixen la nostra atenció, amb una animació perfecta completament sincronitzada amb la música.
  • L'animació és impressionant en tots els sentits! No només em refereixo a les batalles on la fluïdesa dels moviments és perfecta, sinó als colors, als paisatges, la intensitat de cada matís, el detallisme en tots els detalls metàl·lics, els efectes lluminosos de l'alquímia... Tota l'animació en conjunt també contribueix a afegir-li valor a l'anime.
Veredicte

10/10


M'ha agradat encara més en veure-la per segona vegada, he pogut assimilar molt més tots els canvis de trama, l'aparició de tots els personatges i ho he pogut gaudir sense l'ànsia de voler saber com acaba. Realment, és un gran anime, completament IMPRESCINDIBLE!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada