Puella Magi Madoka☆Magica

Informació general



Títol original: Mahō Shōjo Madoka Magica
Autor: Akiyuki Shinbo i Gen Urobuchi
Basat en: Original
Gènere: Shojo. Mahou Shojo, Drama, Acció.
Estudi: Shaft
Capítols: 12
Any: 2011





Argument

Després d'un malson, la Madoka Kaname, una noia de 14 anys es veu immersa en un nou món ple de misteris, aventures i perills. Juntament amb la seva amiga Sayaka Miki es troba una estranya criatura anomenada Kyubey que els ofereix fer-los realitat un miracle a canvi de convertir-se en una Mahou Shojo (noia màgica).

La feina de les Mahou Shojo és derrotar uns éssers malèfics; les bruixes, nascudes de la desesperació i responsables dels assassinats i dels suïcidis. D'altra banda, la Homura Akemi intentarà per tots els mitjans que la Madoka no accepti el tracte amb el Kuybey.

Però la Madoka, per la seva part, tampoc té cap desig en especial per acomplir, així que juntament amb la Mami i la Sayaka anirà descobrint la feina de les Mahou Shojo. Prest la Madoka se n'adonarà que aquesta feina no és tan agradable com s'havia pensat i que comporta més solitud i patiment del que ella esperava... Realment la Madoka vol aquesta classe de vida?






Opinió personal

M'és bastant complicat explicar com de diferent és aquest anime a la idea que ens podem fer gràcies a les imatges o pel mateix títol. Quan llegim això de "noia màgica" el primer que ens ve al cap és Sailor Moon, la Sakura, bastons de color rosa i vestits amb volants. 

En definitiva, noies amb superpoders, amb un animalet que sembla que peluix que les acompanya i monstres lletjos que els fan les coses difícils, però que juntes poden amb tot gràcies al poder de l'amistat i l'amor.

Doncs no. No és això ni prou fer-s'hi. No té res a veure. Us equivocareu completament si comenceu aquest anime amb la intenció de veure vestidets rosa i molt d'amor i amistat.

Puella Magi Madoka Magica és un anime innovador en aquest gènere on ens presenta la cara més cruel i la responsabilitat d'arriscar la vida defensant el món. Per què, no dir-ho? És un autèntic drama.

No veurem ni abraçades entre noies, ni dolents lletjos i perversos. Què veurem? Els temes que ens presenta aquest anime són molt diversos: la solitud, la tristesa, la impotència en no poder ajudar als altres, la responsabilitat sobre els propis desitjos, el destí de les noies que ho donen tot a la lluita, la mort, la desesperació, l'odi i la rancúnia o fins i tot dilemes més madurs com "on es troba l'ànima humana?" o "un ésser sense ànima és un monstre o és encara un humà?" 

Pel que fa a l'animació hi ha aspectes que m'han agradat molt, com ara el món fantàstic de les bruixes, on tot és completament aleatori i sorprenent. Sé que a tots segurament us semblarà el somni psicotròpic d'un drogoaddicte... Però per altra banda no m'ha agradat massa com estan dibuixats els personatges. El disseny dels personatges en si està molt bé, el típic de Mahou Shojo, tot i que no m'acaba de fer com estan dibuixades.

Un altre aspecte que m'ha cridat molt l'atenció ha estat la banda sonora. Definitivament les peces musicals que composen aquest anime són molt adients, acompanyant de manera molt adient tots els moments dramàtics -que no són pocs-. L'opening m'ha encantat, per variar!

Els personatges són cadascun únic i distintiu: la Madoka és innocent i cuida dels seus amics, la Kyoko és instintiva, bèstia, golafre i molesta, la Sayaka està disposada a donar-ho tot pel seu amor, la Mami és tot amabilitat i comprensió i, finalment, la Homura, un personatge molt complet i el que més evoluciona al llarg de l'anime.

És interessant analitzar el personatge de la Homura perquè, al cap i a la fi, és de qui acabem sabent més coses que ens sorprenen: com era abans, com canvia i fins a quin punt està disposada a arriscar la seva vida per la seva amiga. I si parlem de personatges no poden deixar d'esmentar el Kyubey, que d'entrada ens sembla moníssim i acabes odiant-lo a mort.

Per acabar, pel que fa a la durada de l'anime l'he trobat perfecte: en 12 episodis ens conten tota la història, sense que es faci pesat ni hi hagi cap element sobrer.






Veredicte 

8/10


Un anime que ens sorprèn només d'entrada perquè dista completament de tota idea que ens podríem haver fet abans. 

No és el típic Mahou Shojo i és justament per això que val tant la pena veure'l i endinsar-se dins d'aquesta història de noies màgiques, desesperació, dolor i amistat. 

2 comentaris :

  1. El cert és que tinc sentiments contradictoris amb l'anime. No va estar malament, de fet és cert que en certa manera té una trama inesperada i no perds l'interés. Però d'altra banda tenia tantes espectatives que em va defraudar una mica i com havia vist uns animes que en part "comparteixen semblances" Mai-hime, doncs no ho vaig trobar del tot innovador. Però vaja, potser amb uns capítols més m'hagués convençut.
    Vagi bé^^

    ResponElimina
  2. Bones RiKanna!

    A mi em va recordar en certa manera a Steins;Gate! El vaig començar sense tenir ni idea de què anava i em va impactar perquè m'esperava alguna cosa més a l'estil Sakura, la caçadora de cartes. És un anime en el qual no t'esperes que les coses vagin d'aquesta manera i això em va agradar bastant!

    Una abraçada :D

    ResponElimina