Barakamon

Informació general

Títol original: Barakamon
Autor: Satsuki Yoshino
Basat en: Manga
Gènere: Shonen. Slice of life, comèdia.
Estudi: Kinema Citrus
Capítols: 12
Any: 2014






Argument

El Handa Seishu, un jove de 23 anys que es dedica a l'ofici de la cal·ligrafia japonesa. La història comença quan el protagonista perd els nervis durant exposició i acaba colpejant un gran sensei que havia criticat molt la seva obra. 

Com a càstig, decideix mudar-se a una una petita illa molt allunyada de la ciutat, on la modernitat sembla que encara no ha arribat i els veïns es passegen encara amb els tractors pel carrer. Però, tot i aquests inconvenients, sembla que el Handa a la fi aconsegueix trobar un poc de diversió. 



Opinió personal

La veritat és que al principi no pensava mirar-la, però ha acabat sent un dels pilars més forts d'aquesta temporada. Barakamon té moltíssimes coses bones que fan que t'enganxis i vulguis saber-ne més de cada setmana.

Per començar, el protagonista amb mi em va caure molt bé de seguida. El pobre sensei es passa tot el dia envoltat de nens i pensant en com millorar com a cal·lígraf, quasi obsessionat en la seva feina sense pensar en com ha de gaudir de la vida i dels petits moments.

M'agrada molt com el protagonista va evolucionant: des d'intentar evitar a tota costa estar amb els altres i aïllar-se dels habitants de l'illa que tant el molesten, fins arribar a no necessitar-los completament per poder escriure. Aquest canvi tan gran i, a la vegada, progressiu, és un dels aspectes que més m'ha agradat de l'anime.

D'altra banda tenim a la Naru, l'ànima de Barakamon. La nena petita que al principi ens irritava, a la fi arribem a no poder estar sense ella en pantalla. Quan la Naru no hi és, es nota, alguna cosa falla. El mateix poc a poc va passant amb els altres nens i habitants de l'illa, els quals anem coneixent lentament per acabar agafant-los molt de carinyo.

El sensei aprèn lentament a viure, a gaudir del moment present i a no preocupar-se tant per les coses. Gràcies a aquesta experiència, la seva vida canvia i la seva cal·ligrafia també, avançant cap a una nova manera de fer les coses, més flexible i vitalista.

Sense enganyar-nos, el millor de l'anime és l'argument: ni animació, ni banda sonora m'han cridat especialment l'atenció. Els personatges, la superació i viure el dia a dia sense preocupar-se massa són els aspectes a destacar més importants de Barakamon

Si encara no l'heu vista, us espera molt d'humor, un sensei passant-ho molt malament mentre no pot escriure res que li agradi, i molts bons moments. Amistat, superació i grans personatges serà el que us espera a un dels millors animes de la temporada d'estiu d'aquest 2014.
 

Veredicte

7,5/10


De les millors de la temporada, però no deixa de ser un slice of life entranyable que cerca fer riure i reflexionar sobre el valor de les petites coses, intentant viure acostant-se a la mentalitat simple i feliç dels nens. 


2 comentaris :

  1. Crec que provaré amb el manga, sembla ser del tipus d'història que m'agrada per entretenir-me.
    Gràcies per la ressenya!

    ResponElimina
  2. A mi també em feia ganes llegir-me'l! Estic segura que si l'anime és bo, el manga ha de ser encara millor!!

    ResponElimina